Refinansiering Lendo

Har du tenkt på å refinansiere den dyre kredittkortgjelden eller smålånene du tok opp i fjor? Du er kanskje en blant mange som finner ut at det er veldig dyrt med smålån og kredittkortgjeld. Renten er ofte veldig høy, noe som koster mye penger hver måned. Rentebeløpet som blir lagt til hver måned er kanskje også med på å gjøre det vanskelig å få tilbakebetalt gjelden. Ved å refinansiere gjelden din kan det være en del penger å spare hver måned og samtidig sikrer det deg bedre oversikt. I stedet for å betale til mange ulike kredittkort og banker, så kan du samle alt i et større lån. Og skal du finne et billig forbrukslån er en låneformidler ofte en bra løsning.

Lendo er en slik formidler og har et samarbeid med en rekke banker og finansieringsselskaper. Her vil din lånesøknad bli sendt videre til Lendo sine samarbeidspartnere. Disse teller blant andre Gjensidige Bank, Ikano Bank og Santander Bank. Etter en kredittvurdering vil de ulike bankene sende deg tilbud om lån og med de vilkår de kan tilby. Ofte vil en låneformidler få bedre rentevilkår enn hvis du søker alene. Dette er en av grunnene til at det er en fordel å sende en søknad via f.eks. Lendo.

Renter og gebyrer som følger med lånet

Lendo er en del av Schibsted konsernet. Her kan du søke om forbrukslån til refinansiering på mellom kr 5 000 og kr 500 000. Renten vil være avhengig av kredittvurderingen og de tilbud du mottar. Den laveste effektive renten hos Lendo er på ca. 9,6%. Dog betaler de fleste en rente på rundt 15%. Utover renten blir det lagt til et månedlig termingebyr på kr 45 og et etableringsgebyr som er på kr 900.

Søknadsprosessen

Du kan søke via nettsiden til Lendo. Oppfyller du kravene er du godt på vei til å få søknaden din godkjent. Fyll ut søknadsskjemaet på Lendo sin nettside og send dette inn. Lendo vil så sende søknaden din videre til sine partnere og i løpet av en time vil du motta det første tilbudet. Da kan du enkelt sammenligne disse og velge det rimeligste lånet. Du godkjenner lånet med din BankID og da går det ikke lenge før pengene kan utbetales til kontoen din.

Refinansiering Bank Norwegian

For mange er det å bruke kredittkort en positiv ting. En får kjøpt og betalt for varer, reiser eller andre ting og trenger ikke å tenke på om det er nok penger på kontoen. Men, det kan også fort bli litt skummelt. Har du kanskje både et Visakort og et Mastercard og begge blir brukt flittig er det ikke alltid like morsomt den dagen regningene kommer. Det er gjerne her problemene begynner. Betaler du nemlig bare inn minstebeløpet kommer det på renter og disse er ofte veldig høye. En rente på 25-30% er ikke uvanlig. Om du har en kredittkortgjeld på rundt kr 50 000 koster det derfor fort mye penger i renteutgifter hvert år, Det kan da være en løsning å få et forbrukslån og dermed refinansiere kredittkortgjelden. På den måten vil du spare en del penger i renter. Får du et forbrukslån med en rente som er mellom 5 og 10% lavere, får du betalt ut kredittkortgjelden og samtidig sparer du penger hver måned. Du kan søke om forbrukslån til refinansiering hos blant annet Bank Norwegian.

Betingelser

Bank Norwegian er eid av Norwegian Finans Holding og har eksistert i rundt sju år. Hos dem kan du låne fra kr 5 000 og inntil kr 500 000. Du bestemmer selv hvor lang tid du vil bruke på nedbetalingen, men maksimalt 15 år. Med en lang nedbetaling sikrer du deg lave månedlige ytelser. Renten hos Bank Norwegian er flytende. Den laveste effektive renten er på ca. 9,65%. Hvor mye du må betale i rente kommer helt an på kredittvurderingen. Den høyeste renten er på 21% og de fleste kundene hos Bank Norwegian betaler i snitt ca. 14-15%. Utover renten må du også betale et månedlig termingebyr på kr 30 og et etableringsgebyr som er på kr 950. Dette er et gebyr som legges til lånebeløpet.

Slik søker du om lån

Du kan søke via nettsiden til Bank Norwegian. Før du søker bør du dog sjekke at du oppfyller søkekravene.

Kan du svare ja til dette er det enkelt å gå inn på nettsiden til Bank Norwegian og fylle ut søknadsskjemaet. Send inn søknaden og blir denne godkjent, så vil du i løpet av kort tid motta et lånetilbud. Her kan du se hvilke betingelser som er knyttet til lånet, blant annet hvor mye du må betale i rente. Du kan godkjenne lånet ved å signere lånepapirene med din BankID. Da kan pengene utbetales til kontoen din.

Fradrag for refinansiering på skatten

Skatteetaten vet en god del om deg og din økonomi. Mye informasjon får de fra arbeidsgiveren din, dine kreditorer og andre som må innrapportere tall til Skatteetaten. Men, det er også en del som de ikke vet om deg, med mindre du gjør dem oppmerksom på det. Dette gjelder f.eks. om du har krav på reisefradrag i forbindelse med jobben din. Har du refinansiert lån i løpet av året er det heller ikke sikkert at Skatteetaten har fått med seg dette.

Fradrag for utgifter til takstmann

Når det gjelder fradrag for utgifter i forbindelse med refinansiering av lån, så har du krav på dette. Har du måtte betale en takstmann for å gi deg en ny takst eller kanskje du måtte betale etableringsgebyr i banken. Har dere hatt finansieringsomkostninger i forbindelse med konvertering av lån for å få lavere rente, så er dette også fradragsberettiget. Er det andre utgifter du er i tvil om kan føres som fradrag, så skriv dem på selvangivelsen. Det verste som kan skje er at de ikke blir godkjent.

Hva får jeg ut av dette?

Kort fortalt, så vil den beregnede skatten for inntektsåret bli redusert med 25%. Dette gjelder for inntektsåret 2016 og er en sats som bestemmes av Stortinget. Vi kan sette opp et lite regnestykke:

Du har en inntekt på kr 400 000 i 2016. Du har i år hatt utgifter på kr 10 000 til takstmann og etableringsgebyr for å refinansiere lånet ditt. Du vil derfor kunne kreve fradrag for kr 10 000. Dette betyr at skattegrunnlaget ditt vil bli redusert fra kr. 400 000 til 390 000 og du får dermed kr 2500 i lavere skatt. Derfor er det viktig å huske på alle fradrag om du/dere har refinansiert lån i 2016.

Omkostninger knyttet til lån

Så lenge omkostningene er knyttet opp mot et lån, så kan du kreve fradrag. Dette gjelder uansett om det er et boliglån, båtlån eller forbrukslån. Ble du belastet med et etableringsgebyr da du fikk lånet, så kan dette trekkes fra. Har du, for eksempel, refinansiert boliglånet ditt og måtte betale gebyr for dette hos den nye banken, så kan dette trekkes fra. Det er derfor viktig å ta vare på de dokumenter hvor det står hvor mye du har betalt. Husker du ikke selv å skrive det opp på selvangivelsen din, får du heller ikke noe fradrag. Så husk på at du kan få bruk for alle lånedokumentene ved en senere anledning. Det samme gjelder om du har fått ny takst. Ta vare på fakturaen fra takstmannen, slik at du husker hvor mye du har betalt og hva du dermed kan føre til fradrag på selvangivelsen.

Alle fradrag skal føres opp i post nummer 3.3.1 og du fører opp hele beløpet du har betalt i gebyr eller eventuelt andre utgifter du har hatt. Det trenger ikke være de store beløpene, men alle monner drar og det er alltid morsommere å få igjen på skatten enn det motsatte.